Microcement Design

FÖRDELAR MED MICROCEMENTMicocement och dess mångsidiga material


För modernt utseende, överlägsen prestanda och minimalt underhåll blir användningen av microcement alltmer populär i hemmet.


Microcement eller Microcemento som det allmänt kallas i Europa, är en mycket fin beläggning av cement i kombination med fina aggregat blandat med vattenbaserade flytande polymerer eller pulveriserade hartspolymerer. Beläggningen består av mellan tre till fyra mycket tunna lager av materialet. 

Genom att tillsätta färgpigment kan olika effekter uppnås som flammig, enhetlig och metallisk.


Vill du veta vilka som är de 8 microcement fördelarna som får dig att bestämma dig för detta material? Varför väljer experter det när de känner till var och en av egenskaperna hos andra microcement?

Upptäcka CEMENTEC, det färdiga microcementet. 


Microcement fördelar, varför ska du använda microcement redo att användas?

Av denna anledning kom vi hit för att visa dig var och en av microcementfördelarna som får dig att bli förtjust i det, och det kommer att göra detta till din produkt i toppklass.


1. Brett utbud av microcementfärger och dess egenskaper

Gillar du varma färger eller föredrar du kalla? Är du den som inte har något emot att ta risker? Möjligheterna med de olika typerna av färgpigment är många. Låt dig gå till din kreativitet och dra nytta av frånvaron av begränsningar när du väljer en microcementfärg.


2. Användbar för alla områden och rum

Om det finns en sak att understryka bland microcementfördelarna är det dess kameleonteffekt. Dess förmåga att anpassa sig till varje yta gör den riktigt effektiv. Det faktum att den har en hög vidhäftningsgrad gör det till en prioritet framför andra material.


3. Dekorativ beläggning på toppnivå

För inomhus- och utomhusapplikationer är det den dekorativa beläggningen med bredast möjliga användningsområde. Alla hem och företag har ett område för microcement. Oavsett om det är golv, tak, väggar, simbassänger, terrasser eller till och med möbler. Fantastiskt, eller hur?


4. Hög motståndskraft mot stötar

Är du orolig för vården av din mircocement? En av dess egenskaper är dess motståndskraft. Ett material som perfekt leder garantin för produktkvalitet, upplever stor motståndskraft mot fotslitage, UV-strålar, vätskor eller mekanisk hållfasthet.


5. Renovering med vår microcement, snabb installation

Funderar du på att genomföra din renovering med färdig microcement? Du valde rätt material! Om du inte vill ha verk som involverar skräp, en stor mängd damm eller en allmän störning, bland egenskaperna hos microcement är dess applikationssätt.


6. Underhåll och rengöring som microcementegenskaper

Baserat på föregående punkt förenklas inte bara renoveringen, utan rengöringen och underhållet som krävs i denna typ av beläggning är minimal jämfört med andra typer av material eller dekorativa beläggningar.


7. Dess minsta tjocklek är värdefull

En annan av fördelarna inom microcementattributen är dess vidhäftning. Du kan applicera en tunn beläggning av microcement mellan 2 och 3 mm med ett omärkligt slutresultat och utan att öka golvets nivå för mycket. Du behöver inte ens ändra dörrarna!

Det är en stor fördel!

8. Priskvalitet garanterad på microcement och dess fördelar

Slutligen garanterar vi att du inte behöver ta bort tidigare ytor vid applicering av microcementet och det ger dig en stor prissänkning på arbetet. Från detta är det möjligt att ge en touch av kvalitet, elegans eller distinktion till ett konkurrenskraftigt pris.
Microcement egenskaper och dess fördelar

Varför säger vi att färdigt microcement är det perfekta materialet för alla typer av renoveringar? Dess många fördelar eller attribut stöder vårt påstående.


Microcementegenskaper: Ta reda på microcementegenskaper med Cementec

Kort sagt, färdig att använda microcement tillåter:

 • Dess tryckhållfasthet och slitstyrka gör den till en dekorativ beläggning med hög mekanisk resistans.
 • Den vattentäta ytan garanterar dess användning på våta ytor som till och med kan vara i direkt kontakt med vatten (till exempel duschar eller simbassänger).
 • Med halkfria egenskaper är det ett idealiskt material för barn och äldre.
 • Det har inga hinder när det gäller kreativa möjligheter på grund av det nästan obegränsade antalet färger.
 • Gäller för alla typer av ytor, på grund av något som lyftes fram i hela artikeln, dess förmåga att fästa.
 • Rent motstånd. Varaktiga och långsiktiga resultat.
 • Det gör det möjligt att tillämpas med ett minimum av kunskap och steg för steg. Ändå rekommenderas det för ett kvalitetsjobb, en professionell eller certifierad applikator är den som installerar den.
 • Enkelt underhåll och minsta tjocklek 2-3 mm knappast märkbar.
 • Eftersom det inte innehåller arbetsfogar är det färdiga mikrocementet visuellt kontinuerligt.
 • Mångsidighet tillåter användning på väggar, golv, exteriörer eller möbler.
 • Det är motståndskraftigt mot eld eftersom det inte brinner. Och dessutom producerar det inte rök eller giftiga gaser.
 • Reflekterar ljus och värmestrålning.
 • Det är ett aseptiskt material, lågt i allergiframkallande och antistatiska nivåer.
 • Det genererar knappt smuts eller skräp i sin applikation. Genom att utföra renoveringar med microcement kan vi eliminera alla dessa sekundära faktorer som påverkar verken negativt.


Nu vet du allt du behöver för att välja microcement. Vi hoppas att denna information har hjälpt dig att överväga och konsolidera färdigt att använda microcement som det mångsidiga materialet för alla renoveringar du behöver göra i ditt hem eller kontor.

Mer bra att veta fakta: