Microcement Design

VANLIGA FRÅGOR OM MICROCEMENT
VANLIGA FRÅGOR OM MICROCEMENT


Vad är microcement?

Microcement kan även kallas designcement & microbetong. Som namnet antyder så är det kort förklarat cement/betong blandat med andra tillsatser, hartzer och mineralpigment.
Microcement har revolutionerat badrumsrenoveringar de senaste åren. Den höga vidhäftningsegenskaper gör den lämplig att appliceras ovanpå redan befintliga väggar, golv, kakel, marmor och andra material.

Läs mer om vår exklusiva Microcement


Är Microcement godkänt i badrum?

Så länge förarbetet är gjort på ett korrekt sätt och tätskiktet är godkänt så kan du ha microcement i badrum utan problem, microcement går att applicera på både kakel och plastmatta. Du slipper dessutom fogar att städa och kan hålla badrummet snyggt och fräscht över längre tid.

Text från GVK:

GVKs bedömning av produkten microcement är att det ska betraktas som en ytskiktsprodukt som antingen kan appliceras direkt på ett befintligt ytskikt eller direkt på ett tätskikt. Det är alltså inte att betrakta som ett tätskikt likt tätskiktsfolier, vätskebaserade tätskikt eller plastmattor som godkänns av branschorganisationerna Byggkeramikrådet, BKR och Golvbranschen, GBR.

  1. Om produkten appliceras direkt på ett tätskikt är det alltså upp till tätskiktsleverantören om det är godkänt att microcement appliceras ovanpå tätskiktet. Säkerställ att det finns en beskrivning om hur man ska gå tillväga.
  2. Om produkten appliceras direkt på ett befintligt ytskikt skulle utförandet istället kunna likaställas som att man applicerar ett nytt lager keramik på redan befintligt ytskikt, och detta har vi inget förbud mot.


Viktigt att notera är att det fortfarande är tätskiktets befintliga installationsår som räknas här i och med att vi enbart förnyar ytskiktet, alltså en kosmetisk uppfräschning.

Läs mer härVad kostar Microcement?

Olika företag tar olika pris för arbete och microcement.

Priset beror på storleken, ett ca pris per kvm är 2000kr innan rot-avdrag, det beror på att vi kommer att vara på plats lika längre oavsett om det är 5 eller 40kvm. Vi ger mer än gärna ett prisförslag på ditt kommande projekt.


Är Microcement billigare än kakel?

Microcement på befintligt underlag blir 60% billigare än total renovering. Eftersom du kan sätta microcement på befintligt tätskikt (direkt på matta eller kakel funkar!) så är det möjligt att du slipper göra så mycket förarbete vilket i sin tur gör det billigare än kakel. Vid totalrenovering kostar microcement ungefär likgiltigt som keramik.


Vad kan Microcement användas till?

Det är i princip bara fantasin som sätter stopp vad du kan göra med microcement. Så länge underlaget och förarbetet är bra gjort så kan du applicera det i princip vart som helst. Populära områden är att använda det i främst badrum men även på bänkskiva, väggar, golv, tak och terrassten eller poolen.


Är Microcement vattentätt?

Vår Microcement har ett 100 % vattentätt skydd tack vare användningen av våra polyuretanbaserade finishlacker med högt fast innehåll. Tekniken som används i denna finish gör det möjligt att skydda alla områden som kommer att vara i direkt eller indirekt kontakt med vatten, bänkskivor, handfat, duschväggar, duschkar, etc.


Kan man ha Microcement utomhus?

Det går alldeles utmärkt att ha microcement utomhus och det tål även högtryckstvätt. Alkaliska produkter som klor, blekmedel, ammoniak, tvättmedel och tvål i allmänhet med avkalkningsegenskaper bör inte användas. Därför är det rekommenderade sättet att rengöra denna typ av yta med neutral tvål. Även om den är mycket lätt att rengöra och kräver praktiskt taget inget underhåll, måste man vara försiktig så att den inte försämras i förtid.

VI FINNS HÄR

base, microcement