Microcement Design

VAD ÄR MICROCEMENT?


VAD ÄR MICROCEMENT?

Många människor vet inte exakt vad microcement är, ofta förväxlar de termen som en typ av polerad cement. När det gäller att göra val för renovering blir folk obeslutsamma om vad de ska välja, om de ska applicera polerad cement eller använda microcement.

För att bättre förstå användningsprocesserna för båda produkterna och bestämma det bästa alternativet för renovering måste vi förtydliga deras individuella villkor och identifiera skillnaderna mellan dessa lösningar.


Vad är Microcement?

Microcement är en dekorativ beläggning för att skapa nya interiörer och exteriörer. Microcement har revolutionerat badrumsrenoveringar de senaste åren. Ett material som består av består av cement, flytande polymer, mineralpigment, torrt pulver och tillsatser. Dess höga vidhäftningsegenskaper gör den lämplig att appliceras ovanpå redan befintliga väggar, golv, kakel, marmor och andra material. Dess mångsidighet ger bekvämligheten att använda i alla möjliga miljöer. Företaget som vi jobbar med, Tecnocemento, producerar en redo att använda produkt. Detta innebär att produkten kan appliceras direkt utan att behöva tillsätta andra produkter, förutom pigment. Vår microcement i Stockholm kan appliceras på alla typer av byggnader, oavsett om det är i köket, köket, badrummet, restaurangen, idrottshallen eller till och med en pool. Denna fördel är en av anledningarna till microcementbadrummens popularitet, eftersom det faktum att det inte finns något egentligt byggnadsarbete gör att badrummet förblir gångbart under renoveringen. Men det finns många fler implicita fördelar med användningen av detta material i ett av de mest använda rummen i alla hem.


Huvudfördelarna med badrum i Microcement
Microcement i Stockholm har blivit superpopulärt, det kan appliceras i badrum på många sätt. En mångsidighet som inte många material kan erbjuda och som erövrar alla som är bekanta med den. Främst som golv och väggbeklädnad, men också för att skapa hyllor eller själva badrumsmöblerna med detta material


Blir det fläckar i Microcement?
Inte vårt microcement! Vi använder en produkt i alla våra badrum som är speciellt framtagen för användning i våtrum. Den är helt vattentät även innan den är förseglad så vattenstämplar är aldrig ett problem. Du kan till och med lämna våta flaskor på ytan och det kommer inte att påverka produkten, låter självklart men lita på oss, det finns väldigt få microcementmärken som kan göra detta på marknaden.Hur mycket kostar ett Microcementbadrum?
Priset beror på storleken, ett ca pris per kvm är 2000kr innan rot-avdrag, det beror på att vi kommer att vara på plats lika länge oavsett om det är 5 eller 40kvm. Vi ger mer än gärna ett prisförslag på ditt drömbadrum. 


Hur lång tid tar det att applicera microcement?

Eftersom rivning av befintliga vägg- och golvbeläggningar inte krävs kan microcement snabbt appliceras i badrum. Allt beror, som alltid, på den tidigare ytan som den kommer att appliceras på. Om ytan är i perfekt skick kan arbetet utföras på i genomsnitt 7 arbetsdagar, så länge det är ett välventilerat område, som tillåter torkning av de olika skikten som appliceras.Är Microcement vattentålig?
Vår Microcement har ett 100 % vattentätt skydd tack vare användningen av våra polyuretanbaserade finishlacker med högt fast innehåll. Tekniken som används i denna finish gör det möjligt att skydda alla områden som kommer att vara i direkt eller indirekt kontakt med vatten, bänkskivor, handfat, duschväggar, duschkar, etc.


Spricker Microcement?

Microcement spricker inte av sig självt, det spricker bara om det finns sprickor eller rörelse i undergolvet eller väggarna. Det är väldigt viktigt att appliceraren från början av bygget går igenom där microcementen ska appliceras för att säkerställa att undergolvet eller väggarna är förberett för microcement.Vilken Microcement ska man använda för badrum?
Det finns olika möjligheter att använda microcement i badrum, från en superstrukturerad finish till en mer rustik och sträv finish. Men vår rekommendation är alltid att använda vår maximala vattentäta skyddsfinish för att förhindra att vatten sipprar in och orsakar problem i beläggningen. Den rustika finishen går givetvis att ha på väggar men rekommenderas ej på golv.


Hur rengör jag Microcement?

Alkaliska produkter som klor, blekmedel, ammoniak, tvättmedel och tvål i allmänhet med avkalkningsegenskaper bör inte användas. Därför är det rekommenderade sättet att rengöra denna typ av yta med neutral tvål. Även om den är mycket lätt att rengöra och kräver praktiskt taget inget underhåll, måste man vara försiktig så att den inte försämras i förtid.


renovera badrum


MICROCEMENT I BADRUM

 

Huvudfördelarna med badrum i Microcement
Microcement kan appliceras i badrum på många sätt. En mångsidighet som inte många material kan erbjuda och som erövrar alla som är bekanta med den. Främst som golv och väggbeklädnad, men också för att skapa hyllor eller själva badrumsmöblerna med detta material


Blir det fläckar i Microcement?
Inte vårt microcement! Vi använder en produkt i alla våra badrum som är speciellt framtagen för användning i våtrum. Den är helt vattentät även innan den är förseglad så vattenstämplar är aldrig ett problem. Du kan till och med lämna våta flaskor på ytan och det kommer inte att påverka produkten, låter självklart men lita på oss, det finns väldigt få microcementmärken som kan göra detta på marknaden.Fördelar med att renovera ett äldre badrum i Microcement:

 • Behöver inte riva ut ditt gamla kakel/klinker om tätskiktet är helt och inte för gammalt
 • Mindre kostnader då du slipper nytt tätskikt
 • Slipper allt damm och smuts som kommer utav att riva ut ett gammalt badrum
 • Det senaste inom badrumsvärlden

Fördelar med Microcement i badrum:

 • Inga skarvar och fogar som samlar smuts.
 • Lätt att rengöra.
 • Mindre jobb, mindre tid, mycket lägre kostnad.
 • Modern betong look


MICROCEMENT FÄRGER


Vi har en hel del olika färger att erbjuda som standard, om någon annan färg önskas så kan vi säkert blanda just din favoritfärg du önskar. Hör av dig så hjälper vi dig mer än gärna.

Vårt material bör alltid upplevas på riktigt, den totala känslan av Tecnocemento microcement går tyvärr inte att förmedla på bild och kan ge en falsk bild. Besök gärna vårat showroom i Stockholm, kontakta oss för visning för att uppleva materialet på riktigt. Vi skickar tyvärr inte några små provbitar till privatpersoner då det som nämnts ovan inte ger någon riktig bild av materialet. Vi vill alltid att du som kund ska få en helhetsbild av vår produkt. Är du arkitekt skickar vi gärna lite större prover (minimum 40x40cm).

Våra kulörer hittar du här

FÖRDELAR MED MICROCEMENT VS BETONG

Skillnader mellan båda produkterna
Den stora skillanden mellan de två lösningarna ligger i funktionaliteten. Medan microcement betraktas som ett dekorativt beläggningsmaterial, fungerar polercement för att absorbera belastning. Nedan kan du läsa om några andra stora skillander mellan de två.


Vad är polerad cement?
Polerad cement är ett betonggolv tillverkat genom slipning, rengöring och slipning med slipmedel. Denna teknik används för att antingen transformera redan befintliga betonggolv eller för att göra nya golv i industriella och dekorativa byggnader. Den används i butiker, utställningshallar, restauranger och flygterminaler.

Det tillåter golvet att andas och blir av med problem som uppstår vid användning av andra material såsom kakel, som helt tätar bort betongen. Dessutom är den ogenomtränglig för fuktöverföring.


Tjocklek
Microcement har en total systemtjocklek på 3 millimeter. Denna egenskap förbättrar dess förmåga att fästa på böjda och tillplattade ytor. Polerad cement har däremot sin minsta tjocklek på 6 centimeter. Denna skillnad i tjocklek gör båda materialen olika.


Expansionsfogar
Vid applicering av polerad cement på golv är det nödvändigt att använda expansionsfogar för att undvika sprickbildning. Dessa leder fungerar som absorbatorer av termiskt inducerad expansion och kontraktion.


Arbetsmoment och beredskap för användning
De arbetssteg som krävs för microcement inkluderar; grundning, applicering av produkten, slipning och lackering. Den totala tiden efter slutfört arbete, då du kan beträda eller använda ytan är cirka 48 timmar, med full härdning på 7 dagar. För polerad cement består dess arbetssteg av; gjutning av betong, flytning, ythärdning, dilatation, slipning, kemisk impregnering, polering och lackering. Den har totalt 14 dagars tid för beredskap och ytterligare 28 dagar för full härdning.MångsidighetMikrocement kan enkelt appliceras på alla typer av ytor, oavsett om det är vertikalt, horisontellt, krökt eller platt. Polerad cement kan endast appliceras på vissa ytor. Det kan inte appliceras på vertikala ytor eller i tak.

badrum microcement


MICROCEMENT PÅ GOLV


Kan Microcement repas eller gå sönder?

Inte mer än du kan på ett riktigt trä- eller naturstensgolv när det sköts på rätt sätt. Alla polerade cementöverdrag och microcementgolv tar en del av sin styrka från underlaget det appliceras på. Om du till exempel installerar ett microcement på en vägg av mjuk gipsskiva, blir microcementet naturligtvis mycket mjukare än om det appliceras på en hård betongyta.
Ytbehandling av nya och befintliga golv är en av de viktigaste aspekterna av ett framgångsrikt microcementgolv när man försöker replikera betongens estetik. Även om det är mer hållbart än andra microcementprodukter, är det fortfarande möjligt att buckla, skrapa eller repa.


Kan Microcement användas med golvvärme?
Ja, den kan användas med både elektrisk och rörbunden golvvärme. Båda måste skridas över först, i enlighet med tillverkarens rekommendationer. Och sedan måste golvvärmen slås på och tas ända upp till topptemperaturen (ökar med små intervaller varje dag) innan temperaturen gradvis sänks ner till "av". Denna process kommer att tvinga all sammandragning och expansion att ske innan mikrocementet läggs.


Fördelar med betonggolv av microcement.

 • Snabbare och lättare att applicera än betong.
 • Mindre jobb, lägre kostnad, mindre tid.
 • Behöver inte byta dörrar, foder
 • Kan användas i alla rum, även på andra plan där vanliga betonggolv kan vara för tunga.
 • Kräver inga fogar och spricker inte.
 • Mycket slitstarkt.

MICROCEMENT I KÖK

Microcement är en utmärkt lösning för att applicera kökets golv eller bänkskiva eftersom den med bara 3 mm tjocklek kan appliceras på vilken yta som helst, och renovera en inredning på ett enkelt och snabbt sätt. Tack vare specifika behandlingar är ett golv eller en bänkskiva i microcement vattentät och motståndskraftig mot repor, stötar och höga temperaturer, vilket bevisats av de stränga tester den har genomgått för att verifiera dess prestanda. Dessutom är en sömlös yta lätt att rengöra.

Microcement släpper inte ut skadliga ämnen i luften och dess färg förändras inte över tiden. Ett golv eller bänkskiva i microcement låter dig renovera ditt kök utan att ändra det, eftersom det ger utrymmet en touch av skönhet och originalitet samtidigt som den matchar vilken inredningsstil och vilket material som helst. Ett brett utbud av färger och texturer är tillgängligt; Om du efter några år bestämmer dig för att byta färg är det möjligt att polera ytan och applicera ett nytt, tunt lager microcement.


Fördelar med Microcement i kök:

 • Inga skarvar och fogar som samlar smuts.
 • Lätt att rengöra.
 • Mindre jobb, mindre tid, mycket lägre kostnad.
 • Modern betong look


MICROCEMENT PÅ VÄGGAR 


Microcement på väggar appliceras med mycket lite tjocklek, max 3 mm, vilket gör den lämplig att appliceras på nästan alla typer av tidigare underlag (kakel, gips, cement, gipsskivor etc.). Dessutom kräver den ingen tidigare rivning, eftersom dess höga vidhäftningsnivå gör att den kan appliceras mycket enkelt på alla typer av ytor, så länge de är väl förankrade.

När du väljer microcement på väggar, väljer du en mycket framträdande fördel framför färg eller andra klassiska beläggningar; dess hårdhet och motståndskraft är mycket högre, och dess lätthet och effektivitet vid rengöring är helt klart mycket högre. Skyddet med vilket arbetet avslutas hjälper till att bibehålla dess estetik i perfekt skick under lång tid.